Božinović: Milanović je uvrijedio i ponizio policiju jer je rekao da je pod kontrolom HDZ-a

Foto: Cropix / Goran Mehek

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjeluje na konferenciji Novog lista “Hrvatski turizam u Schengenu i Eurozoni” koja se održava u Opatiji. Nakon konferencije komentirao je posjet Milorada Dodika predsjedniku Zoranu Milanoviću na Hvaru.

Božinović je rekao kako je procedura, kada se govori o stranim političarima i državnicima, da sve ide preko diplomatskog protokola ministarstva vanjskih i europskih poslova.

– Te note se onda prosljeđuju službama koje trebaju odraditi posao bilo da je policija, granična policija…, rekao je, te istaknuo kako on nije imao nikakvu informaciju.

– Pitanje dolazi li vojni ili civilni helikopter nije pitanje za Ministarstvo vanjskih poslova. MUP je sustav od 26.000 ljudi, a Ured predsjednika je poslao na nižoj razini mail u kojemu je obavijestio o dolasku helikoptera na Hvar sa zahtjevom da se izvrši granična kontrola osoba u helikopteru, rekao je Božinović.



– Neugodno sam iznenađen priopćenjem koje je izdao Ureda predsjednika sinoć, gdje je uvrijedio i ponizio policiju jer je rekao da je pod kontrolom HDZ-a, a činjenice su takve da ministar, pa čak ni glavni ravnatelj, nisam siguran ni za načelnika Uprave za granicu, je li imao tu informaciju. To su operativne informacije između službi koje se razmjenjuju na dnevnoj bazi. I reći za ljude koji profesionalno obavljaju posao da su pod kontrolom HDZ-a je nešto što dosad nitko nije rekao. Nije samo granična policija obavila svoj dio posla. O tom posjetu su bili upoznati i policajci u neposrednom osiguranju predsjednika i to su informacije koje se ne razmjenjuju telefonski, naglasio je ministar Božinović.

Komentari