Božinović o pucnjavi na granici: ‘Primjećujemo nervozu s bh, strane granice od migranata’

Foto: Cropix / Goran Mehek

Na granici Hrvatske i BiH iz smjera skupine migranata jučer je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja. Sve su to prijavili hrvatski specijalci nakon što su migrante spriječili pri pokušaju ulaska u Hrvatsku.

Još se ne zna tko je točno pucao.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su policajci koji rade na zaštiti granice čuli pucnjeve koji su došli iz smjera BiH.

“Provodi se istraživanje, nitko nije ranjen, kada govorimo o zaštiti hrvatske državne granice nekoliko tjedana govorim da je pojačan pritisak na granice od strane ilegalnih migranata. Zato je hrvatska policija aktivna cijelo vrijeme od velike migrantske krize 2015. U ovom slučaju se radi o odvraćanju migranata, je li netko iz te skupine iskazao nezadovoljstvo… Primjećujemo nervozu s bh, strane granice od migranata i moguće da je netko zapucao prema policiji. Da li je to možda sukob između migrantske populacije i krijumčara? Možda krijumčari ne uspijevaju ostvariti ono za što su im obećani novci, izvršen je očevid no nije pronađen neki materijalni trag. Bitno je da je policija tamo gdje treba biti kako bi štitila granicu i sigurnost ljudi”, rekao je ministar.



Još se ne zna tko je pucao
“Istraživanje ide s tim ciljem da se vidi zašto je došlo do pucanja, policija je jučer stupila u kontakt s policijom iz BiH, prema preliminarnim informacijama nema slučaja da su nešto čuli, moguće da nisu bili na tom području pošto nije isti angažman”, dodao je.

Je li bilo propusta sa strane njihove policije?

“Priljev migranata bio bi manji kada bi s druge strane postojala veća aktivnost policije. S BiH je manje suradnje, a posla bi bilo više za obje države. To je pogranično područje gdje je bilo slučajeva da su se čuli pucnjevi. Nekad se utvrdi da se radi o krađi drvne mase ili lovcima, ovo što je bilo sinoć još ne možemo sigurno reći o čemu se radilo”.

Ovo što se događa u posljednje vrijeme je nešto o čemu ćemo razgovarati ubuduće, dodao je.

Komentari