Božinović otkrio hoće li doći do ukidanja covid potvrda

Admir Buljubasic / POOL / HINA

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održao je u ponedjeljak pres konferenciju na kojoj je, među ostalim govorio i o situaciji vezanoj uz korona virus u Hrvatskoj.

Nakon što je prokomentirao slučaj uhićenja muškarca koji je kritizirao premijera Andreja Plenkovića, Božinović je prokomentirao trajanje izolacije i samoizolacije.

“To su odluke koje donosi HZJZ, ne Stožer. Vidimo da i druge zemlje skraćuju vrijeme izolacije i samoizolacije jer se osobe brže zaraze, brže razviju simptome, ali i brže prolaze”, poručio je ministar.

Ističe da su Covid potvrde donesene uredbom EU. “Sutra će donijeti neke nove formule koje će svrstavati države po bojama. Dosad se uzimala incidencija i udio pozitivnih među testiranima, u novoj formuli će se uzimati i stopa cijepljenja na 100 tisuća stanovnika”, rekao je dodajući da će se po tome će zemlje svrstavati u boje, donosi Direktno.



No ipak, naglasio je da se Covid potvrde neće ukidati jer “kada bi se ukinule, naši građani vjerojatno ne bi mogli izaći iz Hrvatske i ući u neku od zemalja EU”.

 

 

Komentari