Božinović stao u obranu Turudića: ‘Prošao je najrigoroznije sigurnosne provjere’

Foto: Nera Simic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović je stao u obranu suca Ivana Turudića nakon što su ga prozvali predsjednik Zoran Milanović i dio oporbe.

Podsjetimo, Milanović je da presici govorio kako se kandidat za šefa DORH-a Turudić sastajao sa Zdravkom Mamićem “pod okriljem noći”. Milanović tvrdi da je te informacije Plenković prije nekoliko dana dobio od SOA-e.

Foto: Robert Fajt/Cropix

Božinović: Turudić je prošao najrigoroznije sigurnosne provjere

Božinović govori da je Turudić dugogodišnji sudac s iskustvom i da je prošao najrigoroznije sigurnosne provjere USKOK-a.



“Vidio sam da je posljednju provjeru SOA-e prošao 2019. i nisu se našle nikakve sigurnosne zapreke za obavljanje dužnosti za koju je potrebna ta najviša razina sigurnosne provjere.

Ne znam detalje, ne znam o nekakvim dokumentima koji su u optjecaju, ali znam što je rekao predsjednik vlade jučer. Ako je nešto što se dogodilo 2015. već bilo u sigurnosnoj obradi u nekoliko navrata, ne znam zašto je to sad pitanje, a pretpostavljam da svi znamo zašto”, rekao je Božinović u Dubrovniku, prenosi HRT.

Ministar je naglasio da nema razloga sumnjati u suca Turudića te da su prozivke usmjerene prema događajima iz prošlosti, koji su već bili predmet sigurnosne obrade.

Oporba bijesni zbog Turudića: ‘Građani ne moraju trpjeti okupaciju Plenkovićeve klike’

Komentari