Branič Cityja optužen za još jedno silovanje

Francuski branič Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) optužen je za još jedno silovanje, javlja agencija France Presse.

U istražnom zatvoru od kraja kolovoza, Mendy se u srijedu pojavio pred sucem u Chesteru.

Mendyja, koji je 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, sada se tereti za sedam silovanja četiri žene te za seksualni napad na jednu ženu.

Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad izveden u srpnju ove godine. Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između listopada 2020. i kolovoza 2021.



Na saslušanju pred sucem u srijedu se pojavio još jedan muškarac, Louis Saha Matturie, koji nema veze s bivšim nogometašem Louisom Sahom i čije veze s Mendyjem nisu razjašnjene do kraja. I on je optužen za šest silovanja i seksualni napad između ožujka i kolovoza 2021.

Obojica su u istražnom zatvoru u Liverpoolu dok čekaju suđenje koje je odgođeno do daljnjega nakon što se trebalo održati 24. siječnja.

Mendy je postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti 2017. kada je Manchester City platio Monacu za njega 52 milijuna funti (oko 60 milijuna eura). Prije toga je do 2013. do 2016. u Marseillu gdje je doašo iz Le Havrea gdje se razvijao kao igrač.

Komentari