Branimir Glavaš objavio fotografiju iz zatvora, izazvala je brojne reakcije: ‘Jedna u šetnji zatvorskim krugom’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Čini se kako Branimir Glavaš nema nikakvih problema sa svojom prošlošću u kojoj su mnoge godine bile obilježene osudama, ukidanjima zastupničkog imuniteta, presudama, zatvorima, pritvorima i štrajkanjem glađu, piše Dnevno.hr.

Dapače, svoje je pratitelje na Facebooku počastio fotografijom za koju tvrdi da je nastala u travnju 2007. godine u Okružnom zatvoru Osijek.

“Jedna u šetnji zatvorskim krugom”, napisao je uz fotografiju koja je izazvala brojne reakcije:

Podsjetimo, protiv Branimira Glavaša te je godine podignuta optužnica zbog slučaja “selotejp”, zbog čega je 17. travnja završio u osječkom pritvoru.Zbog pogoršanoga zdravstvenog stanja izazvanog štrajkom glađu, 10. svibnja 2007. prebačen je u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Županijski sud u Zagrebu 2009. godine osuđuje ga na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku, no u lipnju 2010, ta je kazna smanjena na osam godina.

Foto: Facebook

Sudska trakavica kojoj nema kraja
No, Ustavni sud je u siječnju 2015. iz procesnih razloga ukinuo pravomoćnu osuđujuću presudu Vrhovnog suda, pa je suđenje započelo iznova 2017., a potom još jednom u listopadu 2021. godine i na ročištu 16. siječnja ove godine.

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović vratio je krajem svibnja 2021. godine Glavašu odlikovanja i čin pričuvnog general-bojnika, koje mu je 2010. nakon pravomoćne osuđujuće presude oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović, što je izazvalo ogorčenje dijela hrvatske javnosti.

 

Komentari