Brnabić o Kosovu: Na rubu smo oružanog sukoba. Moramo zajedno sačuvati mir

Twitter

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je u srijedu nevladine organizacije, koje su dio Nacionalnog savjeta, da se oglase povodom “mučenja koje proživljavaju Srbi na Kosovu”.

Brnabić je na sjednici Nacionalnog savjeta u Skupštini Srbije istaknula da u ovom trenutku svi trebaju dati sve od sebe da sačuvaju mir.

“Mi smo na rubu oružanog sukoba zahvaljujući jednostranim potezima Prištine. Organizacije civilnog društva, molim vas oglasite se povodom mučenja koju proživljavaju Srbi na Kosovu. Moramo zajedno sačuvati mir”, poručila je Brnabić.

Pitala je Brnabić gdje je u Europi moguće da 12 dana nemate informaciju o uhićenom čovjeku, navodeći da govori o Dejanu Pantiću.



“Nitko ne zna gdje je, ne zna se je li primio terapiju. Obitelj se ne može čuti s njim. Na sve to se javlja šef EULEX-a koji tvrdi da oni ne znaju gdje je. A što vi radite na Kosovu? Koliko je to vama ljudski u redu?”, upitala je premijerka.

Podsjetila je da je uhićenje Dejana Pantića, uz očuvanje Bruxelleskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih općina, razlog zbog čega su Srbi na barikadama.

“Koliko god da razlikujemo trebamo inzistirati na ljudskim pravima i dati šansu miru. Drugačije će reagirati kada čuju vas. Molim vas, to su stvari koje su nam važne za mir i europske integracije”, istaknula je Brnabić, a prenosi Blic.

Komentari