BRUTALNA SVAĐA! Vidović Krišto: Vi ste nepogoda za hrvatski sabor; Jandroković: Vi ste lažljivica i klevetnica!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Saboru je počela rasprava o prijedlogu za opoziv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Opoziv je inicirao Domovinski pokret, a poduprla 33 oporbena zastupnika. Nasuprot im je najmanje 77 zastupnika HDZ-ove koalicije.

Za riječ se javila Karolina Vidović Krišto koja je ustvrdila da “Vlada ne može korupcionaški djelovati ako je Sabor funkcionalan”. Tvrdi da Sabor ne nedzire Vladu i svjedočimo raspodjeli plijena imovine hrvatskih građana”. Navela je da je korupcija u HEP-u pod kontrolom Plenkovića a u Hrvatskoj pošti pod kontrolom Gordana Jandrokovića”. Dodala je da Jandroković potkupljuje medije putem agencije “Real Grupa”, koju u nekim krugovima zovu “Fimi Media 2”.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prozvao ju je za klevetu, na što ga je Vidović Krišto upitala: “Po kojemu se vi članku sad oglašavata, što radite u Saboru, blokirate rad”. Nakon prepirke dobila je dvije opomene.

“Vi ste lažljica i klevetnica!”, rekao je šef sabora Jandroković Karolini Vidiović Krišto koja je prije toga iznijela optužbe njegov račun.



“Vi ste nepogoda za hrvatski sabor”, uzvratila je Krišto.

“Ajde klevetnice, prestanite govoriti”, ponovno se obratio Krišto Jandroković.

“Nemate prava vrijeđati zastupnike”, rekla je Krišto.

Uslijedio je niz povreda poslovnika zastupnika koji su intervenirali zbog toga što je Jandroković mimo poslovnika uzeo riječ i obratio se Krišto. Jandrokoviću su prigovorili i za vrijeđanje Vidović Krišto.

Komentari