BRZA REAKCIJA POLICIJE Zbog odvratnog transparenta navijača privedene četiri osobe

Foto: MUP/ilustracija

Policija je privela četiri osobe nakon što je objavljena fotografija navijača koji poziraju s odvratnim transparentom na kojem piše ”Je**t ćemo srpske žene i djecu”.

Navijači na fotografiji poziraju s transparentom na kojem je zastrašujuća poruka. Slovo U u riječi djecu napisano je kao ustaško U, a osim zapaljenih baklji navijači drže i HOS-ove zastave.

Policija je priopćila da su u četvrtak navečer primili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu, pa su na mjesto događaja odmah upućeni policajci.

“Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira.



No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem”, poručili su iz PU zagrebačke.

“Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, komentirao je u Vukovaru premijer Andrej Plenković.

Nižu se reakcije na transparent navijača, navodno se radi o prosvjednoj akciji koja je otišla predaleko

Komentari