Bugari žalbom zaustavili natječaj od 300 mil. kuna na autocesti Zagreb – Sisak. Drugi put

HRT

Natječaj za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti Zagreb – Sisak ponovno je zaustavljen zbog žalbe, i to drugi put.

Ovaj put žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) uložio je Trace Group Hold iz Bugarske.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Bugari se žale na kriterij za odabir te da su Hrvatske autoceste trebale pomaknuti rok temeljem zadnjih postavljenih pitanja.

Ponude za dovršetak autoceste do Siska, procijenjene vrijednosti radova 300 milijuna plus PDV, trebale su biti otvorene 1. lipnja. Prvotni rok za otvaranje ponuda na ovom natječaju bio je 4. svibnja, ali on je propao zbog žalbe koju je krajem travnja podnijela crnogorska tvrtka Medius. Crnogorci su se pak žalili da je HAC izmjenama dokumentacije nezakonito postrožio određene uvjete sposobnosti, a DKOM je tu žalbu usvojio te je poništio dio izmijenjene dokumentacije na koji se žalio Madius.



HAC je objavio javno nadmetanje za dovršetak gradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak, dionicu od Lekenika do čvora Sisak 8. ožujka, a realizacija tog projekta pokrenuta je sukladno odluci Vlade RH od 4. veljače. Objava natječaja jedan je od prvih konkretnih poteza pomoći Banovini nakon potresa, s ciljem revitalizacije života u tom siromašnom kraju. Gradnjom te dionice duge 11 kilometara Sisak će od Zagreba biti udaljen samo 20-ak minuta vožnje, piše Večernji list.

Komentari