Bulj: Dok teroristi ulaze u Hrvatsku, a Slovenija, Italija i Mađarska blokiraju granice, Vlada ostavlja narod nezaštićen

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Davor Dretar (DP) izvijestio je kako je Domovinski pokret uručio Vladi zahtjev za zaštitom državnih granica, očuvanjem suvereniteta i sigurnosti, a u kontekstu migrantske krize.

Zašto Vlada i MUP ne poštuju Zakon o nadzoru državne granice, zapitao se zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu te pozvao Vladu i MUP da pruže javnosti detaljne informacije o trenutnom stanju naših granica u kontekstu migrantske krize.

DP se u zahtjevu pita i tko je dopustio ili naredio policiji da krši taj Zakon, navodi kako ima saznanja i svjedočenja pojedinih graničnih policajaca da svakodnevno dobivaju usmene upute kako bi trebali postupati, a da te upute izravno derogiraju Zakon.

Vladu pita i tko je dopustio da stotine tisuća mladih muškaraca tzv. migranata slobodno šeće Hrvatskom s dozvolama koje je izdala policija. Koliko se migranata trenutno nalazi na granici, koliko ih je pušteno na teritorij Hrvatske uz potvrde o dozvoli boravka od sedam dana, jeste li i na koji način utvrdili gdje su nakon toga roka, pita DP.



Tu stranku zanima i je li Hrvatska primljena u šengenski prostor kako bi se u njoj organizirao prihvatni centar za migrante koji dolaze u Europu.

Zadovoljan današnjim raspravama Mosta i Hrvatskih suverenista o ilegalnim migracijama, Dretar je kazao kako može, čini mu se, sa velikim zadovoljstvom najaviti konačno ujedinjenje na hrvatskoj desnici. Zastupnike tih stranaka pozvao je da podrže skorašnji referendum DP o pitanju migranata.

Zastupnici Mosta i Hrvatskih suverenista su prozvali vladajuću većinu da izbjegava plenarnu raspravu o ilegalnim migracijama, premijera i ministra unutarnjih poslova da su odgovorni za “pad Schengena”.

– Dok teroristi ulaze u Hrvatsku, a Slovenija, Italija i Mađarska blokiraju granice, vi ostavljate narod nezaštićen, dok se sjetite da treba nešto poduzeti što će biti sa sigurnošću naših građana, upitao je Miro Bulj (Most).

Komentari