Bulj objavio video i pokupio žestoke kritike: ‘Ima li nektko ko smije kazniti ovu zivotinju?’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Na Street race showu u Sinju bilo je vrlo žestoko.

Sveprisutni gradonačelnik tog povijesnog grada Miro Bulj (Most) taj je događaj naravno posjetio i popratio, a u jednom trenutku je i zajahao motornu jurilicu.

Na motociklu se nalazio i suvozač Matija Podhraški, poznati akrobatski vozač.

Brzi i žestoki
Bulj je svoju vožnju objavio na Facebook profilu, a nekima je zasmetalo što nije imao kacigu za glavu.



“Sabor na g.o. Mora negdi demostrirati moć”, “Ima li nektko ko smije kazniti ovu zivotinju? Nema!!!” “Krkansko ponašanje bi trebalo imati posljedice” “Naplatit mu kaznu odma”, “Što od seljačine očekivti”, neki su od komentara.

No, ima i onih koji ne vide preveliki problem u tome što je Bulj bio na motoru uz profesionalca i nije imao zaštitnu kacigu.

“Koliko glupih ljudi na jednoj hrpi..decko je prof kaskader i ima sve to u malom prstu..medu najboljima u svijetu u tome..tako da valja nekad i preskocit kom ako nisi upucen u nesta”, “Ne more njemu na glavu stati Cocin bubanj, a kamoli kaciga, pustite čovika nek uživa” “Dajte Mirotu da stisne malo gaščinu toj ljutoj motorčini da se zaori cilom Dalmacijom!!!” “Ne može ti niko napisat kaznu za kacigu još se tolika nije napravila”, smatraju drugi.

“A kad je Miro Bulj išao braniti Hrvatsku od Srebočetnika, jeste ga i onda pitali zašto nije stavio kacigu na glavu?”, napisao je jedan komentator na Facebooku podsjetivši na Buljev respektabilan ratni put.

Bulj je na Facebooku u objavi vožnje napisao:

 

 

“Sinj street race, vožnja pred 10 tisuća ljudi! Vožnja s legendom Matijom Podhraškim, koji je u svojoj legendarnoj karijeri osvojio titulu svjetskog prvaka, 6 puta prvak Hrvatske, 3x prvak Njemačke, 2x prvak Austrije, Guinnessov rekord u najduljoj vožnji na glavi (4.3 kilometra). Matija, hvala ti na vožnji!”, poručio je Bulj.

Bilo kako bilo, Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da vozač motocikla, kao i osobe koje se prevoze na motociklu, moraju tijekom vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Ovdje pogledajte video

Za nepoštivanje spomenute odredbe propisana je novčana kazna u iznosu od tisuću kuna.

Podsjećamo, Bulj je i u tijeku pandemije odbio odluku HZJZ-a o obaveznim covid potvrdama u javnim ustanovama, a volio je prošetati i bez maske.

Komentari