Bulj: Zaustavljanje i privođenje HOS-ovaca pred Kninom je krajnje kukavički i sramotno

Foto: facebook

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izjavio je u nedjelju, uoči 308. Sinjske alke, kako bi od brojnih ministara koji su stigli u grad volio čuti odgovore na pitanja koja se tiču Sinja, primjerice brze ceste prema tom gradu, ali i zašto je HEP uveo “embargo” Vodovodu Cetinske krajine.

– Volio bih od ministara čuti zbog čega je HEP uveo embargo Vodovodu Cetinske krajine, pa je građanima struja za vodu 700 eura po megavatu, a njihovim tajkunima za cent, izjavio je Bulj koji je, kao i stranačke mu kolege iz Mosta, komentirao subotnje privođenje HOS-ovaca kod Knina.

– Jučerašnji je dan bio sramotan, jer su na krajnje kukavički način pred Kninom zaustavljeni branitelji koji su privedeni i zatvoreni, rekao je Bulj.

Saborski zastupnik Nino Raspudić (Most) propituje pravno utemeljenje odluke po kojoj skupina branitelja HOS-a nije mogla biti na proslavi Oluje u Kninu.



Nikola Grmoja pak demantira šibensku policiju, tvrdi da je ‘spornim putem’ policija pustila i njega i druge građane, ne i HOS-ovce.

– Policijsko opravdanje ne drži vodu. Očito je bila namjera da se njima (HOS-ovcima) onemogući dolazak i ono što je problem sa Kninom je da se to pretvorilo u odnarođenu priredbu gdje političari održe govore i gdje nema naroda i veselja, izjavio je Grmoja. Ako netko krši zakon, zna se što se napravi s njim, no tu se, kaže, nije radilo u kršenju zakona nego je bila preventivna zabrana dolaska onima koji bi možda pokvarili zabavu toj političkoj eliti.

Komentari