BURNA SABORSKA RASPRAVA, PLJUŠTALE UVREDE Buknuo sukob na desnici, Kapulica urlao: ‘Sram te bilo’, Ćipe ga poklopio

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Hrvatski sabor u četvrtak je počeo redovito jesensko zasjedanje, no zbog spriječenosti premijera Andreja Plenkovića nije ga započeo uobičajenim ‘aktualnim prijepodnevom’ koje je odgođeno za 28. rujna.

Saborska rasprava na trenutke je bila burna, a pljuštale su opomene.

HDZ-ov Mario Kapulica odgovorio je oporbi, odnosno Sandri Benčić iz Možemo!, koja je u svom izlaganju rekla da je baš zanimljivo što se ‘dimne bombe’ dižu uvijek kada HDZ ima neku veliku aferu, pa tako i sada sa subotnjim prosvjedom ispred te stranke i velikom pljačkom Ine.

“Oni se brinu što građani na Gornjem gradu ne mogu hodati preko Trga svetog Marka, a ne brinu što građani u Zagrebu ne mogu doći s jedne strane na drugu, a da ne naiđu na neku novu prepreku u obliku sužavanja u prometu ili smeća. Kada Milanovića već nije nitko prozvao za kopernikanski obrat prilikom posjeta Erdogana, nema ni poruke građanima BiH. U srijedu 7. rujna se vratio od vlastitog stola i prepustio ga Erdoganu, to je razotkrivajuće”.



Replicirao mu je Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta.

“Nisam se mislio miješati gdje se dvije partije HDZ i SDP prepucavaju tko je više ukrao, ali kad je ovaj gospodin Kapulica dolazio u Vukovar i htio spriječiti prosvjed da se kazne zločinci koji su počinili zločine kod Hrvatima i kod Penave i rekao da treba ‘gutati žabu zbog stranke’, gutajte i vi kao što je vaš premijer guta šest godina što je rekao”.

Za riječ se javio i Daniel Spajić iz Domovinskog pokreta.

“Ja nisam Champollion da mogu prevesti Kapuličine hijeroglife o nekim čestitkama i Domovinskom pokretu, a ako ste vi taj koji će pomoći Hrvatima u BiH, najbolje da ujutro propadne”. Na to je Kapulica krenuo vrištati na Spajića.

“Kolege pojma nemaju, rekli ste i taj koji guta žabe, taj vaš Tuđman, pa vi kao da ne znate, a trebali bi znati kako se Hrvatska stvarala, nemate pojma što vam je vaš predsjednik rekao. Vi ste Spajiću prvo rekli da sam tražio da se ne procesuiraju, a sad da sam tražio da se procesuiraju. Jeste bili tamo, jeste čuli? Ma sram te bilo!”, urlao je Kapulica.

Mlinarić je rekao da nikoga iz HDZ-a na tom prosvjedu nije vidio i da su time rekli sve. Svi su zaradili opomene. Mlinarić je zatim opet replicirao Deuru, rekavši da ono što misli o Fredu Matiću, misli i o Tomi Medvedu.

“Što Matić nije proveo kroz civilni zakon o žrtvama rata proveli su Deur, Medved i Đakić. Deur, bolje da šutiš”, rekao je zastupnik Domovinskog pokreta, prenosi Dnevno

 

Komentari