Burno na prosvjedu radnika Wolta: “Morali smo se dovesti u poziciju da se i nas čuje”

Foto: Zagreb.info

Radnici Wolta prosvjeduju ispred uprave Wolta (Kuzminečka 10A) na kojem su ponovili svoje zahtjeve koje su iznijeli na nedavnom prosvjedu na Markovom trgu.

Predstavnik radnika Silvio Šimić izjavio je na početku prosvjeda da su povod propali pregovori te politika Uprave Wolta oko cijena naknade za dostavu, piše Zagreb.info

“Prisiljeni smo na ove akcije nakon propalih razgovora s obzirom na to da je Uprava Wolta išla na opciju da nas diskreditira. Pregovora više nema”, rekao je Šimić. Radnici traže porast cijene rada za minimalno 30 posto, da im se omogući rad putem obrta, izmjene Zakona o radu (ZOR) u segmentu rada na digitalnim platformama i Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada.

“Htjeli smo sa svojim partnerima sjesti za stol. Nažalost, ta naša snaga, cijela priča je išla da se diskreditiramo mi kao predstsavnici dostavljača. Nakon sastanka je odlučena sudbina dostavljača, mnogi ne rade više.



Nikome od nas nije u interesu da ponovno sve radimo. Ali morali smo. Zakon novi je u primjeni a mi nismo dobili ništa. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da se pokreće ovakva priča koja je izuzetno teška. Jer smo mi treći u redu, nakon agregata i tvrtke”, govori predstavnika radnika.

“Morali smo se dovesti u poziciju da se i nas čuje”, dodao je.

“Svaki radnik koji je krenuo s radom 1.3. u minusu je 130 eura”, rekao je Šimić.

Nakon Šimića medijima se obratio predstavnik Wolta koji je rekao da žele sjesti za stol s radnicima oko njihovih zahtjeva te da je svo poslovanje po zakonu. Tvrdi kako Wolt nije poslodavac te kako ovo nije štrajk radnika Wolta već prosvjed jer Wolt nije poslodavac jer su to firme partneri.

Vikali su mu – lažljivče.

Čije su ovo jakne koje mi nosimo, pitali su ga dostavljači.

 

Komentari