Butković: Mjere su sveobuhvatne i kapilarno se spuštaju prema gospodarstvu i građanima

Foto: Željko Puhovski/CROPIX

U stranačkoj središnjici u Zagrebu danas popodne se okupilo šire Predsjedništvo HDZ-a na redovitoj sjednici. Nakon sastanka izjavu su dali potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Petar Šimić.

– Danas smo imali sjednicu užeg i šireg predsjedništva stranke na kojem su predstavljene mjere pomoći građanima i gospodarsku, a za koje smo imali prezentaciju jutros, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– Sada smo to predstavili i svim članovima i članicama užeg i šireg predsjedništva stanku. Dobili smo jednoglasnu potporu da se takve mjere ovaj tjedna usvoje na Vladi, a jedan dio i u Saboru, dodao je.

– Mjere su sveobuhvatne, idu vrlo široko, kapilarno se spuštaju prema gospodarstvu i građanima i ciljano uključujući i socijalne kategorije i kompletno poduzetništvo i pojedine grane gospodarstva. Ostaju na snazi i mjere za građane što se tiče struje, plina i toplinske energije, istaknuo je.



Komentari