Butković se opet oglasio: ‘Zorane, znaš onu narodnu: Sam pao, sam se ubio!’

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Prepucavanje između Olega Butkovića i Zorana Milanovića preselilo se i u postizborno vrijeme. Naime, Butković je i danas predsjedniku putem Facebooka postavio par novih pitanja, a u najnovijoj objavi tvrdi da se Milanović na izvanrednoj presici sam razotkrio vezano za navodne kontakte s jednim stranim državnikom oko pokušaja utjecaja na predstavnika nacionalne manjine.

Butković kaže, on u prvoj objavi nije izrijekom spomenuo mađarskog premija Viktora Orbana, no Milanović je na Pantovčaku sam izbacio upravo njegovo ime.

“Zorane, znaš onu narodnu: “Sam pao, sam se ubio!” Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš”, poručio mu je Butković.



Butković: Jesi li jučer kontaktirao predsjednika Vlade susjedne države?

Podsjetimo, u prvoj objavi na Facebooku, koja je osvanula taman u vrijeme Milanovićeve izvanredne konferencije za medije, Butković je reagirao na fotografiju koju je objavio predsjednik. Na njoj su Butković i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u ležernom druženju na nekoj terasi.

“Zorane, vidim da objavljuješ moje fotografije koje su javno dostupne. Za razliku od toga, nikada nećemo vidjeti tvoje fotografije s tajnih sastanaka na Braču, na kojima si bio sa svojim sankcioniranim rođakom. Ali to je sad čak manje važno. Imam za tebe dva nova pitanja, na koja očekujem da ćeš odgovoriti pred novinarima u 17:00: Jesi li jučer kontaktirao predsjednika Vlade nama susjedne države kako bi te spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine iz te države s ciljem da te podrži za mandatara? Je li protuustavno da se od predsjednika strane Vlade traži da utječe na sastavljanje hrvatske Vlade? Pazi što ćeš odgovoriti jer je ovo preozbiljno da bi se izmotavao i lagao”, napisao je.

Milanović: Tko je on da mi postavlja pitanja? Stalno se čujem s Orbanom

Predsjednik Milanović je tijekom presice prvo odbio komentirati Butkovićeva pitanja. “Ne odgovaram mu na pitanja, on ljude kleveće, izmišlja”, rekao je na početku no zatim ipak odgovorio.

“Što se tiče ovoga, tko je on da mi postavlja ta pitanja. Manjine idu zajedno, ovo je pokušaj da se ubaci sumporna bomba. Butković je uhvaćen u kaznenom djelu, on će odgovarati pred zakonom, neću to provoditi ja niti birati novog državnog odvjetnika. Vidim da je zbrisao s proglašenja loših izbornih rezultata, on i Anušić, di si zbrisao?”, odgovara Milanović.

Zatim je nastavio: “Nikoga od zastupnika manjina nisam zvao, razgovarao sam s jednim krugom ljudi, to je moje pravo, a svatko će na kraju donijeti odluku prema procjeni i savjesti. Ovo nije priča o meni, ovo samo pokazuje koliko je važno da nisam dao ostavku. Gledam viteza Reinera, on bi sto posto dao mandat Plenkoviću. Ovo je metoda obrane od zlih sila. Butković mene pita jesam li razgovarao s Orbanom, tko je on da to mene pita? Razmjenjujemo poruke”, zaključio je Milanović te dodao da je Butković uhvaćen.

Komentari