Capak najavio novu lokaciju testiranja na koronavirus na zagrebačkom velesajmu i zapošljavanja

Photo:Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon sastanka s ministrom Vilijem Berošem i direktorima najvećih zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj pojasnio je kako se razgovaralo o rješavanju problema u organizaciji rada epidemiološke struke.

Većina zavoda je u procesu zapošljavanja ljudi. Izdano je, naime, više od 100 dozvola za zapošljavanje.

”Zapošljavamo doktore medicine, koji su završili medicinu, ali rade pod nadzorom sljedećih šest mjeseci. Rješavamo dobrovoljce studente, pa studente koji imaju terensku praksu. Imamo potporu Ministarstva zdravstva da rješavamo kadrovska pitanja i da zapošljavamo nove specijalizante. Ministarstvo završava s odobravanjem onoga iz ovogodišnje kvote specijalizanata iz javnog zdravstva, epidemiologije, školske medicine”, kazao je Capak.

Ravnatelj HZJZ-a dodao je da će zavodi objavljivati natječaje i da se kadrovska pitanja rješavaju.



”Što se tiče testiranja, svi veliki zavodi imaju svoje kapacitete”, uvjerava Capak.

Ravnatelj HZJZ-a je najavio i da će biti organizirana još jedna lokacija za testiranje u zagrebu, na istočnom parkiralištu Velesajma. Capak se nada da će sve biti uspješno organizirano i da će već od subote krenuti s uzimanjem uzoraka na toj lokaciji, što će i smanjiti gužve u centru koje danima nastaju na pristupnim cestama prema Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Komentari