‘ČAROBNA 2020’ Pogledajte što to je istarska ‘life coucherica’ iz HNS-a predavala zaposlenicima HEP-a

screenshot, Provjereno, Nova TV

Kako smo jučer u emisiji Nove TV “Provjereno” mogli pogledati, direktor istarske podružnice HEP-a Zvonko Liović, inače predsjednik istarskog HNS-a, svoje je zaposlenike poslao na seminar “Čarobna 2020.” koji je vodila njegova stranačka kolegica Kristina Bulešić, predsjednica pulskog HNS-a. Bulešić je u istarskoj javnosti poznata kao bivša ravnateljica Zaklade za razvoj civilnog društva u Istri.

Na seminaru “Čarobna 2020”, polaznici su učili o zakonitostima novca te kako zavoljeti sebe, a usput su se i opuštali uz meditaciju i određene vježbe. Prije početka seminara novinarka je morala platiti 100 eura da bi ušla na seminar, dok je radnik HEP-a potvrdio da je za njih 18 HEP uplatio, a za dolazak su dobili i dnevnice.

Novinarka Nove TV je odmah na početku jednog polaznika pitala da li će nakon ovog seminara bolje prodavati struju, na što joj je on odgovorio “Da, bit će struje. Osim ako se ljudi ne zainate i pređu na svijeće”. A na pitanje koja će se tema s predavanja najviše koristiti u HEP-u, sugovornik joj je odgovorio “Coffe break”. Naime teme predavanja bile su “Ljubav prema sebi i timski rad”, “Financijska sloboda”, “Partnerski odnosi” i “Čarolija/Vizija/Nova priča” uz dva Coffe breaka i pauze za ručak.

U emisiji Provjereno Kristina Bulešić je objašnjavala razliku o osjećajima i emocijama, rekavši da osjećaji traju 20 minuta, dok, po njoj, emocije traju cijeli život. Nakon te konstatacije , “Provjereno” ističe kako prisutni pažljivo zapisuju njezinu definiciju, iako su emocije i osjećaji sinonimi. Polaznici su se zbunili, pa su čak i proturiječili Kristini na njezinu konstataciju o tri vrste uloga u poslu, a to su Specijalist, Pokretač i Istraživač. Do kraja seminara Kristina je govorila o cirkulaciji novca, mukotrpnom radu da bi imao novac i slično…



Nakon toga u emisiji su došli do direktora HEP ODS Elektoristre i predsjednika istarskog HNS-a, Zvonka Liovića, koji je rekao da je za seminar uplaćeno 12 tisuća i nešto kuna. On je priznao da je sam odlučio poslati zaposlenike na seminar koji se, kako on kaže, reklamirao i organizirao od jedne udruge, a to je udruga Inspiracija njegove stranačke kolegice Kristine Bulešić.

Iako su neki polaznici izjavili da im se nije išlo na seminar, a da su ipak morali doći, direktor Liović je priznao da nije dopustio odustajanje, ali kao razlog je naveo da nije htio da se polaznici neodgovorno ponašaju i da odustaju zadnji dan.

“Jer više vam se ne ide i zadnji dan ćete reći; ne želim ići. To je neozbiljno, ja ne dozvoljam da se bilo tko prema javnom novcu ponaša na takav način.” – rekao je Liović, a na pitanje novinarke kako se on ponaša prema javnom novcu, odgovorio je: “Ja se ponašam vrlo savjesno, svaku odluku ću donijet kao da je odluka o mom novcu.”

“Provjereno” je izvukao koliko je HEP potrošio zadnjih godina na ovakve edukacije.”Udruzi Inspiracija 7.12.2017. uplaćeno je 13.500 kuna javnog novca, 21.12.2018. (18.900 kuna) i 25.02.2020. (13.482 kune), što iznosi 45.882 kune za tri godine” prikazali su račune u emisiji “Provjereno”. Imala je Kristina Bulešić još predavanja, ali kao i za ove, po njihovom izvoru iz HEP-a, nije potrebna javna objava ukoliko je iznos manji od 20.000 kuna.

“HEP je pod HNS-om. Ta osoba može raditi što god hoće. Financirati svoje prijatelje. Inače su gospodin Liović i gospođa Bulešić u dobrim prijateljskim odnosima i na taj način je to izvlačenje novca” rekao je neimenovani izvor iz HEP-a za Provjereno, prenosi Regional express.

Komentari