ČEKA GA ZATVOR! Dalibor Šemper: Vozio sam pijan, ali nisam znao da sam udario dijete

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Dalibor Šemper, predstojnik ureda potpredsjednice vlade Anje Šimprage, koji je pijan zgazio dijete i pokušao pobjeći s mjesta nesreće, ide u istražni zatvor na mjesec dana nakon što je ispitan u općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Šemper je u petak u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji je hodao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika. Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je htio napustiti mjesto događaja i ne pružiti pomoć ozlijeđenom dječaku, iako je to mogao učiniti, objavila je policija.

Dječak je iz Gospića prevezen u KBC Zagreb gdje je operiran i stanje mu je stabilno. Potpredsjednica vlade Šimpraga izjavila je da će pokrenuti razrješenje Šempera s dužnosti predstojnika ureda. Dječakovoj obitelji izrazila je žaljenje, a njemu zaželjela brz oporavak.

“Sjeo sam za volan pod utjecajam alkohola i prouzročio prometnu nesreću. Znam da sam sletio s ceste i da sam udario u prometni znak te nastavio vožnju. Nisam vidio dijete i nisam znao da sam ga udario. Žao mi je zbog svega”, rekao je Šemper u dijelu svog iskaza, neslužbeno doznaje Jutarnji.



Komentari