ČEKA NAS PROMJENJIVO I NESTABILNO VRIJEME Toplije uz mjestimične oborine, ali manje vjetrovito

Jugo/Ivo Cagalj/PIXSELL

U utorak u istočnim krajevima većinom suho i djelomice sunčano. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Bit će iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, a najviša dnevna između 10 i 12 °C.

Podjednako razmjerno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također uglavnom suho vrijeme, te promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice će biti i obilnije kiše, a u višem gorju moguća je susnježica i snijega. Puhat će umjeren i jak, u početku na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 5 do 9 °C, na moru između 12 i 14 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, pri čemu će more bitu umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, uz obalu između 7 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.



I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura, a i promjenjivo i nestabilno, uz kišu, mjestimice i izraženije pljuskovie. Puhat će umjeren i jak, u početku i olujan južni vjetar i jugo.”

I dalje promjenjivo, uz povremene oborine, na Jadranu i južinu…

“Od srijede u unutrašnjosti promjenjivo, mjestimice s kišom, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a u četvrtak, uz pad temperature zraka, u gorju ponegdje može biti i snijega. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu idućih dana promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, koja u srijedu ponegdje može biti i obilnija. Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u petak će jačati jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari