Čeka nas vikend kakav nismo imali 15 mjeseci; Stožer popušta mjere, Božinović najavio i svadbe: Ne znam hoće li biti za 150, ali bit će više od 100 uzvanika

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović komentirao je kada bi moglo doći do popuštanja epidemioloških mjera u Hrvatskoj.

Božinović je također izvijestio da se vode razgovori o popuštanju epidemioloških mjera, vodeći računa o interesima nekih djelatnosti u Hrvatskoj, te je rekao kako vjeruje “da će se moći donijeti odluka o popuštanju mjera u ponoć s četvrtka na petak”.

“Tom će se odlukom dopustiti i svadbe, ali ne znam hoće li biti za 150, ali bit će više od 100 i vidjet ćemo koji će se epidemiološki uvjeti i kriteriji trebati zadovoljiti, da će oni morati biti malo stroži da bi se mogle organizirati svadbe na, hajmo reći, tradicionalan način”, rekao je Božinović.

Mladenke su došle na svoje jer već ovoga vikenda kreću prve svadbe.



Uzvanici će uz kuvertu s poklonom na svadbu morati donijeti dokaz da su cijepljeni, preboljeli ili imaju negativan test na koronu. Dakle, svadba po starom normalnom, ali s dvije kuverte jedna mladencima, druga organizatoru. Broj dozvoljenih uzvanika objavit će sutra na press konferenciji Stožera.

“Hoće li biti 150 ne znam, ali bit će više od 100 i vidjet ćemo naravno. Da bi se organizirala svadba na jedan tradicionalan način jasno je da će ti uvjeti morati biti malo stroži”, kazao je ministar i čelnik Stožera Davor Božinović.

Novi režim od petka?

Izgleda da će Stožer izaći u susret ugostiteljima i organizatorima i mjere popustiti prije prvog lipnja, što će automatski značiti i više uzvanika u izbornom stožeru na nedjeljnim lokalnim izborima. “Nadamo se da uvažavajući interes, pogotovo određenih djelatnosti da ćemo biti u mogućnosti donijeti odluku koja bi stupila na snagu u ponoć s četvrtka na petak”, kazao je Božinović.

Komentari