Ćipe nije uspio, odbili su ga ‘veliki domoljubi’: U Saboru ne žele zabraniti petokraku

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe izvijestio je kako nije uspio prikupiti potpise da se zabrani crvena zvijezda petokraka, ‘simbol smrti i stradanja u Domovinskom ratu’.

Posebno je ljut na HDZ i Most jer mu nisu dali potpise.

“Pozvao sam se na europske konvencije i sve sam argumente naveo, bez mržnje i bez ulaženja u povijest zvijezde petokrake”, ustvrdio je Mlinarić koji je, kaže, svim klubovima htio dati da potpišu da se zabrani zvijezda petokraka, prenosi Dnevno.

‘Htio sam da se zabrani simbol onih koji su bacali bombe po Zagrebu i Vukovaru’
Kaže, ne radi se o ustašama i partizanima.



“Htio sam da se zabrani zvijezda koju su 1991. godine nosili MIG-ovi koji su bacili bombe na Markov trg i predsjednika Tuđmana. Htio sam da se zabrani simbol onih koji su bacali bombe po Zagrebu, Škabrnji, Banovini, Vukovaru”, objasnio je Ćipe novinarima u Saboru.

Pita se, jesmo li mi Hrvati toliko mazohisti da držimo simbol koji je raketirao Banske dvore i htio nam ubiti legalno, demokratski izabranog predsjednika?

‘Veliki domoljubi nisu potpisali’
Dodao je i da je htio vidjeti ‘velike domoljube, pa i one iz HDZ-a, da to ne potpišu’. Otkrio je i u čemu se razočarao. Naime, doživio je da prvi koji nisu htjeli potpisati su bili kolege iz Mosta.

 

“Ja sam svakome iz oporbe potpisao inicijativu pa sam očekivao da će to potpisati pogotovo desni klubovi. Međutim, Nikola Grmoja je prešarao jedan potpis njegove stranke i ispod napisao – ‘povlačimo potpis zbog izrazito prljave, klevetničke i neljudske kampanje protiv Mosta po nalogu Plenkovića i Vujnovca’”, rekao je otvoreno Ćipe.

Doživio je šok, od Mosta to nije očekivao
Još je u nevjerici da jedan političar to može napisati.

“Doživio sam mali šok jer sam to očekivao od HDZ-a čiji zastupnici bježe od mene kada sam im ovo pokazao, a ne od Mosta, ali zapravo HDZ i Most isto misle”, poručio je razočarano jer smatra da nije pošteno da oporbene stranke jedne drugima ne potpisuju.

“Posebno zato što je Domovinski pokret potpisao sve oporbene inicijative”, rekao je Mlinarić. Otkrio je i da su njegovu inicijativu potpisali samo članovi njegova Kluba i nezavisni Ante Prkačin.

Komentari