Ćipe prelomio, otkrio kako planira spriječiti Pupovca da baci vijenac: ‘Ne može tako Milorade…’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stipo Mlinarić Ćipe u Saboru je održao konferenciju za medije na kojoj je ponovio da Miloradu Pupovcu neće dozvoliti da ove godine baci vijenac u rijeku u Vukovaru, prenosi Dnevno.hr.

“Znamo da HDZ krši zakone, ovaj je Zakon za nas svet i nitko ga neće prljati svojim performansama, zašto je izabrao 17.11.? Radi znaka jednakosti agresora i žrtve, ne može to tako Milorade, odi u DORH i pogledaj zadnju kaznenu prijavu. Ne znam zna li Plenković, tamo stoji u priloženoj dokumentaciji da su agresiju planirali devedesete, skladište oružja iz koje je uzeto oružje, broj puške koju su zadužili, pripremali su i organizirali agresiju na Hrvatsku. Što bi mi trebali sada reći, to je znak jednakosti? Ne, ove godine Pupovac neće bacati vijenac, neka se Plenković očituje o svom zakonu i da ne krše zakon, Milinu pozivam da se drži zakona, ako budu provodili, stat ćemo u živi lanac, bez ekscesa i neće ga baciti”, tvrdi Ćipe.

“Pupovac radi podjele i u Jasenovcu svake godine, smeta mu ploča poginulih HOS-ovaca. Nama je jasno kakav je ovo plan, mi smo predstavnici naroda žrtava u Vukovaru”, dodao je Mario Radić.

Ćipe: Uhvatit ćemo se u živi zid
Novinare je zanimalo kako će točno spriječiti Pupovca da baci vijenac u Dunav, hoće li to biti fizička blokada?



“Nećemo ništa spriječiti, stat ćemo u živi lanac. Zašto ne poštuju Zakon koji su sami izglasali. Ne bojim se incidenta, ako se uhvatimo u živi zid i ne dozvolimo da baci, netko će upotrijebiti silu na nas, slobodno dođe Andrej i hapsi. Mogu odmah 18. očekivati kaznene prijave”, rekao je Ćipe.

Pozivam SDSS da lijepo dođu u Kolonu sjećanja 18.11., neka ponesu ružu i svijeću, neka to polože na jedan grob ili kod križeva, tako se radi pomirba, nastavlja Ćipe.

“Ako nekome bacaju vijenac, valjda taj čovjek ima ime i prezime. Mi nemao problem s tim ako je netko stradao od srpskih civila, neka dođu taj dan u sedmom, osmom, devetom mjesecu. Ali 17. imamo problem i tako će biti”, zaključuje.

 

Komentari