‘ČISTI SMO KAO SUZA’ Vučić ponosan: Nismo poslali ni jedan komad oružja Ukrajini

Foto: Twitter

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije prodala ni komad oružja, ni streljiva ni Ukrajini ni Rusiji, najavivši nova ulaganja u obrambenu industriju.

Istaknuo je i da nije realno da Njemačka povuče priznanje tzv. države Kosovo. Vučić ističe i da se drži međunarodnog prava i potpisanih sporazuma, piše RTS.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Katru, rekao da Srbija nije poslala niti jedan komad oružja nikome od strana u tom sukobu, najavivši nova ulaganja u obrambenu industriju preko “Jugoimport SDPR-a”.

Odgovarajući na optužbe da se izvozi preko Turske, Vučić je rekao da su poslovi sa streljivom koje ide u tu zemlju dodatno zaštićeni obavezom da se ona ne može dalje proslijediti bez suglasnosti Srbije.



“Čisti smo kao suza. A hoćemo zarađivati. Ponosan sam što ćemo zarađivati više”, rekao je, te istaknuo da se Srbija drži međunarodnih zakona, ali da će se namjenska industrija razvijati. Najavio je da će biti uloženo oko 100 milijuna, što je odobreno preko SDPR-a, podijeljeno po tvornicama obrambene industrije za povećanje kapaciteta i nove linije, poručivši i da će Srbija nastaviti proizvoditi oružje i da će ga biti još i više.

Govoreći o optužbama da oružje dospijeva sukobljenim stranama, Vučić je poručio da u Srbiji postoje oni koji diskreditiraju svoju zemlju lažima. “Tobože meni šteta, a štete svojoj zemlji”, rekao je Vučić.

Komentari