Član DP-a Bojana Ivoševića nazvao četnikom: ‘Ovi na vlasti su banda’

Ante Čizmić/Cropix

Danas je u Splitu nastavljeno suđenje 32-godišnjem Mateju M., članu Domovinskog pokreta koji je na Facebooku dogradonačelnika Splita nazvao četnikom.

“Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traci. Uru vrimena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomiti”, napisao je Splićanin dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću.

Ivošević je sugrađanina zbog komentara prijavio policiji zbog diskriminacije na društvenim mrežama. Matej M. bio je kandidat Domovinskog pokreta na lokalnim izborima 2021. Policija je muškarca početkom mjeseca privela na Općinski prekršajni sud te je nakon ispitivanja pušten.

Danas ga je sutkinja pitala ima li što novo reći, piše Dalmatinski portal.



“Četnici su banda, a ja ove na vlasti smatram bandom”
“Htio bih pojasniti ovo s četnikom. Četnici su banda, a ja njih smatram bandom. Ove na vlasti”, kazao je Matej M., prenosi Dalmatinski portal. Sutkinja je Mateja M. pitala bavi li se i on politikom i zna li sve o Ivoševiću.

“Nisam znao da je pripadnik srpske manjine. Nelogično mi je da se netko rođen u Splitu može deklarirati Srbinom”, zaključio je 32-godišnji član Domovinskog pokreta.

“Zašto ste njega istaknuli?” pitala ga je sutkinja. “On se cijelo vrijeme ističe u medijima. Ima isti nastup kao što sam i ja imao”, odgovorio je Matej M. Na pitanje sutkinje što je time htio postići te da je to čista uvreda, Splićanin je odgovorio da je reagirao zbog gužve u prometu.

“Oni su promijenili regulaciju, ja sam vozio neke ljude i zapeli smo”, rekao je. “Inače je prije bila super situacija?” pitala je sutkinja. “Bilo je bolje”, odgovorio je.

Ivošević: Neću tolerirati seriju uvreda na nacionalnoj osnovi
Danas je saslušan i Ivošević. Sutkinji je rekao kako je Mateja M. prijavio jer mu je i ranije pisao slične uvrede. Naveo je da je sada reagirao jer je doživio fizički napad zbog obavljanja dužnosti.

“Neću tolerirati seriju uvreda na nacionalnoj osnovi”, rekao je splitski dogradonačelnik te dodao da ga je još više šokiralo kada je vidio da je razlog vrijeđanja samo njegovo ime.

“To je bilo dovoljno da netko bude četnik. Strašno je da se nacija izjednačava s četničkim pokretom. To je monstruozno i opasno za društvo. Nisam ni znao da je okrivljeni politički aktivan.

Moj otac je pripadnik srpske nacionalne manjine, rođen je u Somboru u Vojvodini. Humanitarno je djelovao tijekom Domovinskog rata, a dva člana moje obitelji poginuli su u tom ratu. Ponosan sam što sam koktel dvije nacije, a ovakve uvrede meni i obitelji teško padaju i vrijeđaju dostojanstvo”, rekao je Ivošević, piše Dalmatinski portal.

Rekao da će se Ivoševiću ispričati ako sutkinja to želi
Matej M. je na sudu rekao da nije prije ostavljao komentare Ivoševiću. “Sve se može naći”, uzvratio je Ivošević.

“Mislite li da je u redu ovako pisati? Je li vam žao?” pitala je sutkinja Mateja M., na što je on odgovorio: “Naravno da mi je žao.” Sutkinja ga je pitala misli li se ispričati Ivoševiću.

“Ako vi mislite da trebam…”, rekao je Matej M. “Ne trebate ako nećete”, kazala mu je sutkinja. Na kraju je 32-godišnjak rekao da mu je žao, a sutkinja je konstatirala da nema volje za isprikom. Upozorila je Mateja M. da, ako nastavi s ovakvim komentiranjem, može biti i kazneno gonjen, ne samo prekršajno.

Suđenje je završeno, a sutkinja će naknadno donijeti odluku, piše Dalmatinski portal.

Komentari