Članovi Glavnog odbora tvrde da su ga izbacili iz stranke, Beljak ih na društvenim mrežama demantirao

N1

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora HSS-a, došlo je do zanimljivih zapleta u stranačkim redovima. Naime, kako je prvi objavio portal prigorski.hr, Glavni je odbor danas s pedeset ruku izglasao izbacivanje šefa Kreše Beljaka iz stranke.

Nakon objave tog teksta, kojeg je objavio i naš portal, došlo je do potpunog kaosa. Naime, iz dva izvora portal Dnevno dobio je potvrdu da Beljak ‘leti’ iz stranke, dok je glavni akter ove priče žustro demantirao iste tvrdnje.

Članovi tvrde da su ga izbacili, Beljak demantira

Kada je informacija procurila u javnost, portal Dnevno kontaktirao je nekoliko strana kako bismo dobili potvrdu priče. Glasnogovornica Kreše Beljaka, Ivana Tomić, rekla je da to nije istina te je demantirala informacije da je Glavni odbor izbacio Beljaka iz stranke. Tomić je nadodala da ta točka uopće danas nije bila na dnevnom redu.

Nakon toga, kontaktirana je Anu-Marija Petin, članica Glavnog odbora, koja je potvrdila informaciju o izbacivanju Kreše Beljaka iz stranke.



“Na sjednici smo dodali novu točku dnevnog reda i većinom glasova ZA, Krešo Beljak izbačen je iz stranke. Sljedeći tjedan šaljemo sve na Ministarstvo Uprave, a sazvali smo i novu sjednicu te ćemo odlučiti o daljnjim koracima”, rekla je Ana-Marija Petin. 

Netom nakon toga, portal Dnevno dobio je još jednu potvrdu iz Glavnog odbora da su informacije točne.

Naime, izvor iz vrha stranke potvrdio nam je ovu informaciju.

“Točno je da smo danas na Glavnom odboru glasali te smo tražili da se Krešo Beljak izbaci iz stranke”, kazao nam je izvor. Nadodao je kako mu nije jasno zašto Beljak već do sada nije odstupio sam, pošto je puno lokalnih organizacija izrazilo nezadovoljstvo njegovim vođenjem stranke i politikom koju Krešo Beljak vodi.

Na pitanje, je li to konačno, sugovornik nam je potvrdio kako svu dokumentaciju, kao i izvještaj današnje sjednice stranka šalje Ministarstvu uprave, koje će, kako stvari stoje, imati zadnju riječ u ovoj priči.

“Mi smo rekli svoje, želimo da se Krešo Beljak makne iz stranke. Nas pedesetak je glasalo da ga se izbaci…no, pitanje je što će on na kraju odigrati, hoće li opet izmanipulirati sve kao što je to već nekoliko puta napravio”, objašnjava nam sugovornik previranja u stranci, nadodavši da su oni protiv Beljaka podnijeli i kaznenu prijavu. Na kraju je konstatirao da će ga ako treba i iznijeti iz stranke, jer sve to skupa više zaista nema smisla.

U međuvremenu, Krešo Beljak te tvrdnje demantirao je na svojem Facebook i Twitter profilu, piše Dnevno.hr.

Tko ne govori istinu, a tko je u pravu?

Na kraju svega, postavlja se pitanje tko ne govori istinu, a tko je u cijeloj priči u pravu?

Aktualni predsjednik žustro se obrušio na navode da je izbačen, dok članovi Glavnog odbora stoje iza tvrdnja da je sve izglasano, da će uskoro objaviti sve zapisnike te poslati Ministarstvu uprave svu dokumentaciju kako bi se konačno raspleo čitav slučaj.

Iz izvora bliskih Beljaku doznajemo da je upitno koja je sjednica legalna, a neki čak idu do te mjere da tvrde kako niti jedna od održanih sjednica nije legalna. Beljak je navodno bliskim suradnicima kazao da ga nikada neće maknuti s mjesta predsjednika.

U ovoj nadasve zanimljivoj priči, ključnu bi ulogu trebalo odigrati Ministarstvo uprave, koje će donijeti zadnju riječ o slučaju te potvrditi što je u ovoj zanimljivoj priči valjano, a što nije.

Ono što je sigurno jest da je velik dio članova nezadovoljan Beljakom, a on se, kako stvari stoje, ne da s pozicije šefa HSS-a. Štoviše, nedavno je najavio da se više neće kandidirati za gradonačelnika Samobora, kako bi se mogao što više posvetiti radu u Saboru.

Kako će se situacija rasplesti, vidjet ćemo idućih dana, kada će se zasigurno znati više informacija s intrigantne sjednice koja bi mogla prelomiti u stranci.

Komentari