Ćorić: Ponašanje u skladu sa zakonom nema alternative

screenshot

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u nedjelju kako ponašanje bilo kojeg državnog dužnosnika i bilo kojeg službenika u Republici Hrvatskoj mora biti u skladu sa zakonom i “tu alternative nema”.

Ćorić je to rekao, upitan o snimkama razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i liječnice s iskaznicom HDZ-a Dijane Zadravec, SMS porukama pritvorene bivše državne tajnice Josipe Rimac te o njegovom pomoćniku Domagoju Validžiću koji je pod istragom zbog upletenosti u aferu ‘vjetroelektrane’.

“Mislim da svima koji se bave javnim poslom ovaj slijed događaja ne može činiti ugodu pa tako ni meni. U ovom konkretnom slučaju dodatno i zbog činjenice što je kolega Validžić bio pomoćnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, prethodno u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Ovo nas sve vodi k tome da svi mi koji radimo javni posao moramo raditi onako kako je to jedino moguće, a to je štiteći interes RH”, ustvrdio je Ćorić.

Na pitanje o skorim novim imenovanjima te hoće li ti kadrovi biti po nekim novim pravilima rekao je da su, koliko zna, kod imenovanja državnih dužnosnika rađene provjere.



“Jasno je da se te provjere moraju nastaviti i dalje. Trebaju li biti nešto šire, trebaju li biti nešto dublje i konkretnije je nešto o čemu doista treba porazmisliti. Ono što nije moguće, nije moguće na samom početku nečijeg mandata ili njegovog djelovanja u javnoj službi provjerom utvrditi unaprijed što će se događati u narednom razdoblju”, zaključio je za Dnevnik Nove TV.

Komentari