Crnjac: “Oni bi radije da nema države ako ne mogu vladati nad druga dva naroda”

Tom Dubravec/Cropix

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac komentirao je najnovije aktualnosti na bh. političkoj sceni. Crnjac se osvrnuo na odnos prema odlukama Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine, piše Bild.ba

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Schmidt, koji u BiH djeluje bez potrebne potpore Vijeća sigurnosti UN-a, trebao bi kroz nekoliko tjedana nametnuti Izborni zakon kojim bi, kako je sam najavio, bila završena provedba presude Ljubić.

Pojedinim strankama i javnim osobama iz Sarajeva smeta što bi presuda Ljubić trebala biti provedana, a o čemu je davno svoje mišljenje dao i Ustavni sud BiH. Napravili su zbog toga i antihrvatski prosvjed u Sarajevu, pred zgradom OHR-a.

Crnjac smatra da se oni koji se proglašavaju bh. patriotima upravo trebaju zalagati za provedbe presuda Ustavnog suda BiH jer ne postoji već patriotizam od ustavnog patriotizma, ali to ne čine jer njih ne zanima država BiH nego vladanje nad druga dva naroda.



“Provedbu presude Ljubić bi najviše trebali zagovarati oni koji se kunu u BiH. Gdje ćeš većeg patriotizma od ustavnog? Ipak, njima nije stalo ni do države ni do Ustava. Oni bi radije da nema države ako več ne mogu vladati nad druga dva naroda. Licemjerno”, napisao je Crnjac.

Da među bošnjačkim javnim intelektualcima ima onih koji zaista ne žele državu ako ne mogu vladati potvrdio je nedavno Emir Suljagić kada je rekao kako je bolje da se država raspadne i da “tri republike imaju tri budžeta i tri parlamenta” nego da se donese Izborni zakon kako ga je Schmidt trebao nametnuti prije nego što se predomislio pa ipak nametnuo samo tehničke izmjene zakona.

Komentari