CRVENO UPOZORENJE! Bura paralizirala promet, podno Velebita udari i do 180 km/h

Foto: Ivo Ravlic / Cropix

Zbog olujne bure s orkanskim udarima i dalje su na snazi crvena upozorenja meteoalarma na cijeloj jadranskoj obali, uključujući unutrašnjost Dalmacije. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Na snazi su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog olujne bure pao je dio fasade u središtu Šibenika.

Jakost bure je malo oslabjela, kazao je Hrvoje Matejčić, HTV-ov novinar za Regionalni dnevnik javljajući se s područja u blizini Masleničkog mosta. Dodaje da bura i dalje ne popušta te preporučuje oprez.

Mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto:

– osobna vozila mogu koristiti autocestu A1 do čvora Sveti Rok te državne ceste preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27 i obrnuto;



– ostale skupine vozila mogu koristiti autocestu A1 do čvora Sveti Rok i dalje državne ceste preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1)-Gračac (D50)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-Benkovac (DC56)-čvor Benkovac (A1) i obrnuto;

– sve skupine vozila (osim autobusa na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikala na dionici Grabovac-Gračac) mogu koristiti državnu cestu DC1 Karlovac-Gračac-Knin.

Zbog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3); DC1 Solin-Klis; DC27 Gračac-Obrovac-Karin; Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) te državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Komentari