Cure detalji sa sastanka o mjerama: Kafići bi mogli konačno posluživati kavu za van?

Vlado Kos / CROPIX

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, na današnjem višesatnom sastanku na kojem je sudjelovao premijer Andrej Plenković te resorni ministri, članovi Stožera i epidemiolozi HZJZ-a raspravljalo se o popuštanju mjera.

Navodno bi s popuštanjem trebalo početi nakon 1. veljače i to s otvaranjem fitness centara i teretana te sportskih aktivnosti za djecu, daljnjim parcijalnim otvaranjem škola i ujednačavanjem ugostiteljskih objekata u okviru dozvole izdavanja “kave za van”.

Konkretne odluke ipak još nema. Jutarnji piše kako su svi ministri izložili svoje argumente, epidemiolozi su dali svoje savjete, a tijekom ponedjeljka trebali bi se održati pojedinačni sastanci predstavnika ministarstava na koje epidemija direktno utječe i epidemiologa kako bi se iskristalizirala konačna stajališta.

Izvori Jutarnjem kažu kako je najvažnije pronaći balans za popuštanje, a istovremeno održati povoljnu epidemiološku situaciju.



Što se škola tiče, one ne bi trebale biti otvorene za sve već bi uz niže razrede i maturante na nastavu uživo trebali doći i učenici osmih razreda zbog specifične situacije i upisa u srednje škole.

Ugostiteljske objekte još neće otvarati, ali izgledno je da će kavu za van napokon moći davati i kafići, što je dosad bilo onemogućeno. Na ovaj način ih se želi izjednačiti s restoranima koji imaju pravo na dostavu ili pekarama i drugim prodavaonicama koje smiju nuditi kavu za van.

Neslužbeno, odluka o popuštanju mjera trebala bi biti donesena najvjerojatnije u srijedu.

Beroš nakon sastanka o preminulom dječaku i mjerama: Ne mogu reći da je bilo propusta; Možemo razmišljati o relaksaciji

Komentari