Da ti se krv zaledi! Kombijem naletio na zaustavljeno vozilo. Dijete (11) ispalo van i poginulo

Foto: Facebook

U subotu se dogodila stravična prometna nesreća na autocesti A2 kod Mokrica, u kojoj je poginulo 11-godišnje dijete iz Slovenije.

Nesreća se dogodila oko 17.50, kada je 38-godišnji slovenski vozač teretnog kombija djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi.

Na toj zaustavnoj traci se u tom trenutku nalazio vozač iz Bosne i Hercegovine s poluprikolicom teretnog vozila koji je bio zaustavljen zbog kvara. Slovenski vozač je naletio na njega kombijem.

Kombi je sletio s ceste i udario u odvodni kanal, a prilikom udara 11-godišnje dijete je ispalo iz vozila. Nažalost, dijete je preminulo na mjestu nesreće.



Može biti slika sljedećeg: kombi i cesta
Foto: Facebook

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

“U subotu, 15. srpnja 2023. godine, oko 17.50, na autocesti A2 kod Mokrica došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva.

Prometna nesreća dogodila se kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući teretnim automobilom-kombi vozilom slovenskih registracijskih oznaka, autocestom iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je djelomično prešao vozilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice teretnog motornog vozila, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon toga došlo je i do udara kombi vozila u bočni dio poluprikolice i njegovog slijetanja na travnatu nizbrdicu i udara u odvodni kanal, kojom prilikom je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete koje je od zadobivenih ozljeda preminulo na mjestu događaja.

Vozač kombi vozila vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok.

Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a mrtvo tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu”, priopćili su.

Komentari