Dalija Orešković odgovorila Plenkoviću: Veliki vođa i HDZ su protjerali par stotina tisuća građana

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Saborska zastupnica Dalija Orešković odgovorila je na Twitteru premijeru Andreju Plenkoviću, s kojim je u srijedu u Hrvatskom saboru imala žestok verbalni sukob.

“Poruka Plenkovića je poruka HDZ-a, ne meni koja imam sve privilegije saborskog mandata, već svim hrvatskim građanima koji ne ljube lik i djelo velikog vođe i nemaju stranačku iskaznicu HDZ-a da slobodno odu ako im se HDZ ne sviđa. Potjerao je tako HDZ par stotina tisuća građana”, napisala je na Twitteru.

Podsjetimo, premijer je u srijedu, za vrijeme aktualca, vodio žestok verbalni sukob s Orešković. Saborskoj zastupnici Centra, koja je na primjeru Njemačke, gdje je bila na studijskom putovanju, govorila o parlamentarnom nadzoru vlade, Plenković je poručio: “Sretan put, Gute Reise, Auf Wiedersehen!”.

“Ono što izgovarate je teška katastrofa, ne znam gdje se inspirirate, nikada niti jednog argumenta, dokaza, tu ste na političkoj sceni u jednom uskom krugu zastupnika koji su se sveli na bacanje blata i lijepljenje etiketa korupcije i lopovluka na HDZ i Vladu”, kazao je Plenković na njezine tvrdne o korumpiranoj hrvatskoj Vladi, dominaciju jedne osobe i vladavini u vlastitu korist.

Plenković je ocijenio i da je Orešković i loša pravnica te da je to pokazala kada je bila na čelu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. “Hvalite se studijskim putovanjem, Vi jeste mladi, ali niste baš toliko mladi da idete na studijska putovanja, ići na studijska putovanja u zrelijoj dobi upućuje na velike praznine u znanju, a ako Vam se toliko sviđa u Njemačkoj, sretan put, Gute Reise, Auf Wiedersehen”, rekao je Plenković.

Komentari