Dalmatinski političar tvrdi da je izmislio da ide na misu u Zagreb pa mu odobrili e-propusnicu: Najvažnije je da se građani mole

Vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji Igor Skoko odlučio je dokazati, kako su poručili iz stranke, “besmisao i apsurd sustava izdavanja e-propusnica na konkretnom primjeru”.

Naime, Skoko je od lokalnog stožera zatražio i dobio propusnicu kako bi otišao na misu u Zagreb. Napisao je i poslao zahtjev u kojem je naveo kako želi prisustvovati misi koja će se održati 3. svibnja u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Radi se o izmišljenom događaju za koji mu je propusnica, kako je naveo, promptno odobrena.

“Možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život,” poručio je Skoko.



Kako je naglasio, ovaj primjer nepobitan je dokaz da je e-propusnice potrebno odmah ukinuti.

“Ovdje više nije riječ o sprječavanju širenja zaraze, već o najobičnijem birokratskom opterećenju za građane, koje nema apsolutno nikakvu svrhu, osim možda stvaranja prividnog dojma da se građane štiti od virusa. No, čini mi se da ih treba zaštiti i od hrpe administrativnih nebuloza koje im ova Vlada redovito servira,” rekao je Skoko.

Na ovaj potez nagnala ga je, među ostalim, i jučerašnja odluka Vlade da prilikom popuštanja mjera, među prvima odobre vjerska okupljanja, što smatra skandaloznim.

“Kako je moguće da se i dalje zabranjuju okupljanja više od 10 ljudi, a dopuštaju se vjerska okupljanja? Jesu li crkve izolirane od virusa, a škole nisu? Zašto se uopće daje prednost crkvi, a ne školama,” upitao je županijski vijećnik.

Vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji Igor Skoko na efektan je način dokazao besmisao i apsurd…

Gepostet von pametno.org am Freitag, 24. April 2020

Komentari