David Cameron putuje u Oman gdje će pozvati na deeskalaciju napetosti

Foto: Twitter

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron otputovat će u utorak u Oman gdje će pozvati na stabilnost zbog tekućih napada hutista u Crvenom moru i deeskalaciju napetosti na Bliskom istoku, priopćilo je u utorak britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Cameron će, u svom četvrtom posjetu Bliskom istoku, otputovati u Oman kako bi se sastao sa svojim kolegom Badrom Albusaidijem kako bi razgovarali o tome kako smanjiti napetosti u cijeloj regiji.

Napadi hutista na međunarodne brodske linije u Crvenom moru bit će glavni fokus njegovih razgovora, navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Cameron će ponoviti predanost Britanije pružanju pomoći Jemenu i opisati akcije koje Britanija poduzima kako bi odvratila hutiste od gađanja brodova u Crvenom moru.



U ranijoj diplomatskoj turneji, Cameron se susreo s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i političarima na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael, gdje je sjedište palestinskih vlasti koje podržava zapad, a posjetio je i Katar kako bi razgovarao o situaciji u Gazi.

Na svojim sastancima u Izraelu, Cameron je rekao kako je naglasio potrebu za pauzom u borbama kako bi se osiguralo oslobađanje talaca koje su Hamasovi militanti zarobili tijekom prekograničnog napada 7. listopada.

Komentari