Davor Božinović potvrdio: Sve dojave o bombama u Zagrebu bile su lažne, nema opasnosti

Foto: Nera Simic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su sve danas poslane dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na pet zagrebačkih lokacija bile lažne.

Božinović je precizirao da je u petak ujutro upućeno petnaestak mailova s dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u pet objekata te da je protueksplozijskim pregledom utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama.

”Svi nalazi su negativni kao što smo i pretpostavljali, ali mi nemamo taj luksuz da pretpostavljamo jer policija mora otkloniti bilo kakvu sumnju da se možda ne radi o stvarnoj dojavi”, kazao je Božinović u petak na Policijskoj akademiji Prvi hrvatski redarstvenik nakon primopredaje kombi vozila za potrebe temeljne i interventnih jedinica policije.

Ministar je dodao da je kriminalističko istraživanje u tijeku.



Policija: Ni u jednom trenutku nije postojala opasnost za građane

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) ranije je priopćila da su zagrebačka policija i nekoliko medijskih kuća u petak rano ujutro zaprimili dojavu o postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija te da su policajci odmah po dojavi počeli s provjerama.

U policiji su istaknuli da ni u jednom trenutku nije postojala opasnost za građane.

Dojava je poslana putem elektroničke pošte na 39 raznih adresa nešto prije 6 sati te su policajci iz protueksplozijskog odjela intenzivno pregledali zgrade Policijske postaje Dubrava, okretište tramvaja u Dubravi te zgrade Agronomske škole i hotela Residence koji se također nalaze u Dubravi.

Komentari