HDZ DOBIO NEOČEKIVANOG PARTNERA Huić: Simptomatično da Radnička Fronta podupire HDZ u svim njihovim socijalističkim politikama

DAVOR HUIĆ ZA OTVORENO.hr

Iako je u rušenju kvoruma u Saboru sa ostakom oporbe sudjelovala i Radnička fronta-RF, nakon toga su na svojoj web stranici pojasnili kako se ne slažu s onima s kojima su rušili kvorum, te kako zapravo Mostov prijedlog smatraju ‘praznim desnim populizmom’. 

Ovaj potez RF-a je kratko komentirao za portal Otvoreno Davor Huić.

“Simptomatično da RF podupire HDZ u svim njihovim socijalističkim politikama. Sličnost njihovih politika i ideja zaista je simptomatična. I jedni i drugi su protivnici slobode, zagovornici velike i preregulirane države, uhljebljenja i klijentelizma”, kaže Huić.

Huić ne vidi veliku razliku između RF-a i HDZ-a, smatra kako i kod jednih i drugih vlada jednaka antipoduzetnička klima.



“Kroz ideje i politike HDZ-a i RF  vidi se ta antipoduzetnička crta, ta ideja da država treba sve kontrolirati, pa tako i udrugu koja okuplja gospodarstvenike kroz prisilno članstvo i članarine i HDZ i Radnička fronta bi rado ograničili poduzetničke slobode”, zaključuje Huić.

Također Huić je dodatno komentirao cijelu situaciju i u objavi na svom Facebook profilu. 

“Danas je bio izuzetno buran dan. Premijer je malo izgubio živce pa se derao na opoziciju – nije spominjao crne i zelene vragove i jalnuške diletante kao jedan njegov prethodnik (na čelu stranke), ali je napad na oporbu bio neprimjeren za jednog Europejca. Nakon toga se malo derao i na članove svoje koalicije i uvodio red tamo.

Ali njegova je panika bila nepotrebna – pomoć je došla s naizgled neočekivane strane – od Radničke fronte koja je rekla da ipak neće podržati prijedlog oporbe.

Kad god Plenkiju nešto zaškripi, eto Možemaša i RF da mu pritektnu u pomoć”, napisao je Huić u svojoj objavi.

https://www.facebook.com/davor.huic/posts/3368958083216283

Komentari