Davor Nađi: Ako se privatiziraju sva nepotrebna poduzeća, gospodarstvo će prodisati

Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedjelje na svom Facebook profilu osvrnuo sa ne medijske natpise o Bandićevoj ‘osveti’ zagrebačkim HDZ-ovcima zbog rušenja GUP-a.

Nađi tvrdi kako privatizacijom državnih i lokalnih poduzeća je moguće oduzeti poluge moći političarima poput Bandića, jer upravo u takvim poduzećima lokalni šerifi drže svoje poluge moći.

Dok će građani tek tada za isto ili manje novaca dobivati znatno kvalitetniju javnu uslugu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.



“Ovo je dokaz zašto je potrebna privatizacija!

Državna i lokalna poduzeća su postala izvor političke trgovine i utjecaja kroz zapošljavanja i pogodovanja iz političkih interesa kako bi se određeni ljudi i stranke održali na vlasti.

Ako privatiziramo sva nepotrebna poduzeća taj utjecaj će nestati, gospodarstvo će prodisati, a država učinkovitije trošiti sredstva poreznih obveznika. Bitno je naglasiti da ovdje ne govorimo o modelu privatizacije iz ’90-ih, nego o fer i transparentom pristupu takvom procesu.

U prijevodu, građani će za isto ili manje novaca dobiti bolje uslugu od strane javnog sektora kojim će upravljati bolji političari. Jer loši više neće imati poluge moći da se održe na vlasti”, piše Nađi na svom Facebook profilu.

 

Ovo je dokaz zašto je potrebna privatizacija!Državna i lokalna poduzeća su postala izvor političke trgovine i utjecaja…

Gepostet von Davor Nađi am Donnerstag, 13. Februar 2020

Komentari