Dekanić nakon izlaska iz pritvora: ‘Siguran sam da su me sve vaše molitve ojačale i učinile boljim čovjekom’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić je objavio priopćenje u kojem je potvrdio kako se vratio na posao. Dekanić je izašao iz pritvora 15. travnja nakon što je protiv njega 16. ožujka bio određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

“Provedene mjere i postupci su bili prerigorozni”
“S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu uz kaznenu prijavu i pritvaranje u proteklom razdoblju, osjećam se dužnim obratiti se javnosti Vukovarsko-srijemske županije. U ponedjeljak, 17. travnja, nastavio sam s redovnim radnim aktivnostima vezanima uz dužnost vukovarsko-srijemskog župana na koju sam izabran 2021. godine.

Cjelokupna procedura i tijek događanja mogao se pratiti u medijima pa želim upozoriti na neke dijelove. S obzirom na vremenski odmak i ono što mi se stavlja na teret, smatram da su provedene mjere i postupci bili nepotrebno prerigorozni.

Želim prije svega zahvaliti onom dijelu medija koji su o navedenim događanjima korektno izvještavali te najaviti pokretanje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća za sve u potpunosti izmišljene događaje i okolnosti koje su objavljivali te kojima su nedozvoljenim pritiscima htjeli usmjeriti poduzimanje mjera i daljnji tijek postupanja nadležnih tijela”, poručio je.



“Sve vaše molitve su me ojačale i učinile boljim čovjekom”
“Ovim se putem želim ispričati svima kojima su spominjana događanja prouzročila bilo kakvu štetu ili neugodu. Hvala uistinu mnogim ljudima koji su u teškim trenutcima za mene osobno i moju obitelj, prijatelje te moje radno okruženje izražavali bezrezervnu potporu i suosjećanje.

Kako naš narod često zna reći ‘u svakom zlu neko dobro’, siguran sam da su me kroz ovo razdoblje sve vaše molitve ojačale i učinile boljim čovjekom.

Hvala vam od srca! Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kao i do sada, kroz provođenje započetih i planiranje budućih projekata s ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika”, zaključio je Dekanić, prenosi Index.hr.

Komentari