Detalji dramatične eksplozije u Rudešu: U pomahnitalom naumu umalo stradala nedužna tročlana obitelj

FOTO: HINA/Dario Grzelj

Nakon dramatičnog događaja u subotu u Aninoj ulici u zagrebačkom Rudešu, gdje su eksplodirale dvije bombe, stanari su donekle osjetili olakšanje. Međutim, istražitelji zagrebačke policije aktivno tragaju za počiniteljem koji je iz nepoznatih razloga bacio dvije bombe u dvorište kuće, nakon čega je pobjegao.

Jedna od bombi se odmah aktivirala u 17.25, dok su policajci za protueksplozijsku zaštitu kontrolirano aktivirali drugu u 21.05 sati.

U automobilu bila tročlana obitelj
Eksplozija je prouzrokovala oštećenje osobnog automobila 41-godišnjaka sa zagrebačkim registracijama, službenog automobila s zagrebačkim oznakama u vlasništvu poduzeća, pročelja kuće i prozora u prizemlju. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

S 41-godišnjakom u automobilu toga trenutka bila je i supruga te maloljetno dijete, priopćila je policija.



Stakla na autu su im u vožnji popucala, vozač je uspio pravodobno zaustaviti auto bez posljedica te je puka sreća nitko od te tročlane obitelji nije ozlijeđen barem od krhotina stakla, prenosi Jutarnji list.

Traganje za počiniteljem
U razdoblju od 17.35 do 22.18 sati, promet kroz navedenu ulicu bio je obustavljen radi sigurnosti građana, situacija je bila pod kontrolom policije.

Trenutno nije utvrđena materijalna šteta.

Za sada nije poznato tko je bio cilj navedenog opasnog čina i kakva je poruka željela biti poslana. Kada se identificira počinitelj, bit će suočen s optužbom za dovođenje u opasnost života i imovine.

Komentari