FOTO Detalji strave na Jakuševcu: Djelatnik Čistoće ostao je bez ruke

Foto: Damir Krajac/Cropix

Novi odron planine smeća na Jakuševcu dogodio se u ponedjeljak rano ujutro. Brdo smeća ponovno se urušio, ali ovaj put su dvije osobe ozlijeđene.

Iz PU zagrebačke potvrdili su incident.

“Jutros, 4. prosinca oko 6.40 u Zagrebu, na deponiju Jakuševec došlo je do odrona smeća. Dvije osobe su ozlijeđene. Od 7. 55 zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događaja”, javila je policija za Večernji list.

Djelatnik Zagrebačke čistoće koji je primljen na liječenje nakon što je u odronu smeća na Jakuševcu zadobio ozljede ostao je bez podlaktice te se trenutno nalazi u operacijskoj sali, potvrđeno je za Jutarnji iz KBC-a Zagreb.



Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Ovo je klizište puno veće nego prvo jer je masa izašla s plohe i zaštitnog kanala, probila ogradu i zaustavila se na pristupnoj cesti”, kazao je Pavao Barbarić iz Novog sindikata podružnice Čistoća. Tzv. nožica klizišta probila je ogradu u blizini kompostane pa Barbarić smatra da je razlog klizanja, kao i u prvom slučaju, nepravilno slaganje kontaminiranog biootpada s miješanim komunalnim. Policija, hitna i rukovodeći kadrovi Čistoće, dodaje, još su na terenu.

Već se jednom dogodilo
Podsjetimo, 11. studenog se na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo veliko klizište i došlo je do odrona.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je tada kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba. Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada.

Kasnije je kazao o da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

 

Komentari