Dežulović: Ovo nije slučajna nego nehajna država

Vojko Bašić/Cropix

Novinarka Indexa i Matijanićeva partnerica Andrea Topić je kazala kako je “zdravstveni sustav nula i samo za povlaštene”, te da postoji podjela na one koji mogu to priuštiti i na one koji ne mogu. Vlado je, rekla je, bio poštena osoba koja nije htjela ići nepoštenim putem i završio je kako je završio. Smatra da cijeli zdravstveni sustav treba mijenjati iz temelja, kao i da je za to direktno odgovoran premijer, odnosno oni koji ga biraju.

Raniju konferenciju za novinare ministra Beroša, koji je opetovao da u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, hrvatski zdravstveni sustav nije pogriješio, ocijenila je “sramotnom” i nevjerojatnim udarcem svim Vladinim prijateljima i obitelji.

– Svatko je mogao vidjeti koliko je laži izneseno, pa pozvali su se na medicinsku dokumentaciju i sami rekli da je imala propusta. To je kontradiktorno i nevjerojatno. Iako smo napravili peticiju i od Plenkovića tražili nezavisnu istragu do danas nije učinio ništa, rekla je Topić.

Boris Dežulović rekao je da “Vlado nije ubijen s predumišljajem, već je to klasično ubojstvo iz nehaja”.



– Ovo nije slučajna nego nehajna država. Jednako se nehajno odnosi prema svim resursima i prema građanima. To se zaista može svakome dogoditi. Država ne funkcionira jer je nehajna. Kako covid ne bira žrtve, tako ih ne bira ni Hrvatska. Smrt Vladimira Matijanića u tom je smislu je i simbolički smrt Hrvatske, zaključio je Dežulović.

Novinar portala Index Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica zaraze koronavirusom, nakon čega je taj portal objavio potresne snimke njegovih telefonskih razgovora s djelatnicima KBC-a Split, kao i detalje o okolnostima njegove smrti.

 

 

 

Komentari