Dijanović: Ni nakon 20 godina ponovno nismo u stanju izabrati kandidata koji bi jamčio vođenje ozbiljne nacionalne politike

Novinar i kolumnist Davor Dijanović objavio je drugu epizodu podcasta (Geo)politički objektiv u kojoj je komentirao rezultate drugoga kruga predsjedničkih izbora, pobjedu Zorana Milanovića i scenarije koji bi mogli uslijedili na političkoj sceni.

Dijanović smatra da ni nakon 20 godina ponovno nismo u stanju izabrati kandidata koji bi jamčio vođenje ozbiljne nacionalne politike. Nakon izbora Milanovića, smatra Dijanović, možemo se pozdraviti s geopolitikom jačanja hrvatske srednjoeuropske pozicije.

Činjenicu da birači desnice u drugome krugu nisu glasovali za Kolindu Grabar-Kitarović, čime su otvorili vrata pobjedi kandidata ljevice, Dijanović objašnjava ratobornom kampanjom iz prvoga kruga, gdje je došlo do snažne polarizacije pristaša Miroslava Škore i Grabar Kitarović, ali i time da su sazreli otrovni plodovi HDZ-ove politike koaliranja s HNS-om, Pupovcem, Sauchom, Bandićem i ostalim “velikanima”.

Dijanović se osvrnuo na moguće scenarije za parlamentarne izbore, a najavio je da će u sljedećoj, trećoj epizodi podcasta govoriti o perspektivama desne političke opcije u Hrvatskoj.



Komentari