Dio ravnatelja i zaposlenice županije ipak otišle u New York

Nakon otkrića portala Index o putovanju ravnatelja srednjih škola, učeničkih domova te pročelnice i njezine pomoćnice iz Osječko-baranjske županije u New York, nakon čega je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, koja je organizirala to putovanje, u Dnevniku HRT-a izjavila da je putovanje otkazano, dio iz navedene grupe ipak je otputovao u Ameriku, doznaje Index.

Indexovi novinari u četvrtak ujutro otišli su u zagrebačku zračnu luku, gdje su se uvjerili da je dio iz navedene grupe ipak otputovao u SAD.

Kako navodi Index, na aerodromu su sreli voditelja putovanja iz turističke agencije Speranza Slavena Rukelja u društvu dviju osoba za koje u tom trenu Indexovi novinari nisu znali tko su, a kasnije se ispostavilo da je riječ o zaposlenicama Osječko-baranjske županije Sandri Filipović, pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje, te Katarini Krešo, voditeljici Odsjeka za financiranje školskih ustanova.

Ravnatelji u shoppingu u New Yorku

Index je, podsjetimo, prije dva dana razgovarao s Katarinom Krešo, voditeljicom Odsjeka za financiranje školskih ustanova koja je rekla da im županija plaća put.



Podsjetimo, Index Istrage su otkrile da je Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala “studijsko” putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje od 13. do 19. veljače, te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu i Department of Education (ukupno će pet sati provesti na službenom dijelu), dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima, navodi Index.

Komentari