Direktorica dalmatinskog radija namjestila nagradnu igru

BnM News

Trebala je to biti uspješna priča o maloj medijskoj revoluciji u Biogradu, a na koncu je postala bizarna tema iz crne kronike s vrlo izglednim kaznenim prijavama za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o Nikolini Kovačević, bivšoj direktorici tvrtke “Croata” iz Biograda, koju su s jednakim udjelima osnovali Grad Biograd te općine Sv. Filip i Jakov, Pašman i Pakoštane.

Kovačević je intistirala da se proslava 30. rođendana obilježi nagradnom igrom u kojem je glavna nagrada bio sponzorski automobil Toyota Aygo, a druga nagrada skuter.

Pobjednika je, potpuno neuobičajeno, izvlačila direktorica Kovačević, a automobil je otišao u ruke Dijane Mikić iz Šibenika, a skuter Vesni Šekulin iz Biograda.



Inače, Dijana Mikić je majka Marka Mikića, nevjenčanog supruga direktorice Kovačević, a Vesna Šekulin majka Drine Bešenić, pročelnice u biogradskoj gradskoj upravi.

Kada je Drina Bešenić shvatila što se dogodilo, da je direktorica izvukla automobil majci svog dečka, odmah je natjerala svoju majku da skuter vrati.

Automobil, međutim, nije vraćen, što je produbilo sumnje nekih biogradskih policajaca da pokrenu istragu oko navodno namještene igre za izmišljeni 30. rođendan.

Također, policija je pokrenula istragu jer su procurili još neki detalji.

Konkretno, minus u poslovanju firme od punih 800 tisuća kuna u koji je uračunato i oko 370 tisuća kuna za plaće deset novinara i urednika na radiju koji od kolovoza ne dobivaju primanja jer je račun tvrtke ispražnjen i blokiran.

Nakon što je policija pokrenula izvide, direktorica Kovačević se više nije vratila na posao. Najprije je otišla na godišnji odmor, a nakon toga je otvorila bolovanje da bi u listopadu “zbog stresa” dala ostavku na mjesto direktorice i ostala na radnom mjestu novinarke, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari