DIRLJIVO PISMO POGINULOG PILOTA ‘Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život…’

Visoko učilište Algebra na društvenoj je mreži objavilo pismo poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marka Novkovića, nastalo na nedavnoj radionici.

Kako su iz Visokog učilišta Algebra napisali na Facebooku, pismo je napisano nedavno. Napisano je na radionici na kojoj su piloti i kadeti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sa studentima digitalnog marketinga pisali iz pozicije sebe, ali u budućnosti, odnosno iz pozicije 80-godišnjaka.

U pismu se svi obraćaju svojoj djeci, unučadi i daju im savjete kako bi bolje i kvalitetnije proživjeli život s osmijehom na licu.

Pismo Marka Novkovića objavljeno na Facebooku prenosimo u cijelosti.



“‘Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš kolikogod ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju – zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu – ne žalim za ničim’

Riječi su našeg prijatelja, Marka Novkovića, mladog pilota Hrvatsko Ratno Zrakoplovstvo – Croatian Air Force, koje je napisao iz pozicije sebe kao 80-godišnjaka, jednog dana u zamišljenoj budućnosti. Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta Hrvatsko Ratno Zrakoplovstvo/Croatian Air Force sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko nas je jučer zauvijek napustio nesretnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Suosjećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim obiteljima”, napisali su iz Visokog učilišta Algebra.

Komentari