Divjak: Osim na HRT-u, nastava će se prenositi i na Sportskoj televiziji

Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u petak da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online.

“Osim programa na HRT 3 za niže razrede osnovnih škola, Sportska televizija bit će svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu”, rekla je ministrica novinarima pred Banskim dvorima uoči sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima.

Kako će funkcionirati nastava preko HRT-a?



“Od ponedjeljka će krenuti program na Sportskoj televiziji s onim video materijalima koji će biti dostupni učiteljima i učenicima online, tako da možemo prevenirati ako bi negdje bilo iskakanja ili ne bi bilo dosta opreme za učitelje i učenike”, objasnila je Divjak.

Pohvalila je sve koji rade na sprječavanju širenja koronavirusa, a posebno ravnatelje i učitelje u školama koji rade na pripremi da, kako je rekla, “budemo spremni na sve što je pred nama”.

Na pitanje novinara o mogućnosti obustavljanja nastave u osnovnim školama i zatvaranja vrtića, Divjak je odgovorila da “to treba biti dobro promišljeno, moramo imati podloge, stručnjaci moraju reći svoje”.

‘Škola na trećem’ za učenike iz Istre kreće od ponedjeljka

Podsjetila je kako je u četvrtak u Bruxellesu vodila videosastanak s ministrima i da je trenutno u trećini država EU-a nastava obustavljena, trećina država ima miješani model, a u trećini država škole još rade.

Komentari