Djelatnik bolnice u Čakovcu: Sestre i tehničari nisu roboti, premalo nas je, pucamo po šavovima

Saša Rakić iz Pribislavca, prvostupnik sestrinstva koji radi u županijskoj bolnici u Čakovcu u kojoj je u utorak preminuo 62-godišnjak nakon što mu je greškom ubrizgano pogrešno sredstvo u žilu, na Facebooku se oglasio o slučaju.

Podsjetimo, u bolnici u Čakovcu je u tijeku izvanredni nadzor zbog smrti pacijenta. Danas ujutro bit će obavljena i obdukcija tijela, a rezultati obdukcije pokazat će što se točno dogodilo.

Medicinske sestre uključene u tragični događaj ne rade do daljnjeg, a istragu provode i policija i državno odvjetništvo, potvrdila je predsjednica Upravnog vijeća Sonja Tošić Grlač. Ona je neizravno potvrdila da je pacijentu medicinska sestra u venu greškom ubrizgala dezinficijens. Kazala je da je dezinficijens sredstvo koje je uobičajeno u bolnici te se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

“Greška je moguća. Greška se ovaj put, na žalost svih nas, dogodila”, izjavila je Tošić Grlač te dodala da medicinske sestre koje su bile uključene u događaj do daljnjeg ne rade.



“Premalo nas je, pucamo po šavovima”

Rakić je na Facebooku napisao kako medicinske sestre i tehničari pucaju po šavovima.

“Sestre i tehničari nisu roboti i ne mogu obavljati toliko poslova odjedanput koje bi moralo obavljati više zdravstvenih djelatnika! Naš posao je stresan i izuzetno odgovoran što i sam mogu potvrditi. U puno slučajeva smo čarobnjaci koji iz ničega ili uz minimum sredstva rade fantastičan posao čak i iznad svojih mogućnosti. Teško mi je ovo čitati te ne mogu zamisliti kako je obitelji preminuloga, a također i kako se tek osjeća naša kolegica!

Ministar Beroš ali i svi oni vodeći ljudi iz brdo udruga, sindikata i drugih sestrinskih udruženja, shvatite da nas je premalo, pucamo po šavovima. Ne poštuje nas se shodno našim kompetencija a niti nas se u konačnici financijski ne vrednuje na dostojan način.

I da, sestre/tehničari nemaju pravo na pogrešku”, napisao je.

Komentari