Dodik se pohvalio posebnim poklonom od ruskog ministra: ‘Ovo pokazuje naše prijateljstvo’

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov u petak je uručio Miloradu Dodiku rođendanski poklon.

Dodik se na X-u pohvalio kako mu je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov poslao spomenuti poklon. “Zahvaljujem Lavrovu što i ovakvom gestom pokazuje prijateljstvo s Republikom Srpskom”, napisao je.

Predsjednik bosanskih Srba od Lavrova je primio sliku glavnog grada Rusije, Moskve izrezbarenu u metalu. Sliku su mu spremili u drvenu kutiju i zamotali ruskom zastavom.

Dodik se fotografirao s Kalabuhovom, a unatoč ruskoj agresiji na Ukrajinu, predsjednik Republike Srpske nije skrivao da je na strani Rusije te da smatra kako su Rusi i Srbi blizak narod.



Oduševio ga Putin

Dodik je u veljači posjetio Rusiju te se susreo i s Vladimirom Putinom. Po povratku u Banju Luku Dodik je sastanke u Minsku i tatarstanskom Kazanju opisao kao iznimno važne i korisne.

Kazao je kako je radostan jer se sastao s Putinom i pri tom od njega dobio odličje nazvano po Aleksandru Nevskom, a ruskog je čelnika opisao jednim od najvažnijih lidera suvremenog svijeta.

Pojašnjavao je kako je s Putnom razgovarao duže od sat vremena o stanju u RS i Rusiji pri čemu Rusija, kako je kazao, cijeni protivljenje uvođenju sankcija kao i ulasku BiH u NATO.

Novi problemi za Dodika: Cijeli politički vrh Republike Srpske je pod američkim sankcijama

Komentari