DODIK U PROBLEMU? SIP odlučio: Za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske glasovi će na novo brojanje

Darko Tomaš/Cropix

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku o ponovnom brojanju glasova za razinu predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Ponovno brojanje glasova bit će obavljeno u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, a ovu odluku SIP-a, nije podržao Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji je rekao da SIP za tu odluku nema zakonsko uporište, te da to eventualno može uraditi tek nakon što utvrdi rezultate izbora.

Suad Arnautović, predsjednik SIP-a BiH rekao je na samoj sjednici da su članovi SIP-a održali kolegij i razmotrili veći broj primjedbi i prigovora na tijek izbornog procesa za razinu predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

“Imali smo na uvid određene materijalne dokaze kao što su video i dokumenti koji nedvojbeno pokazuju da je proces kontaminiran da ne onemogućava pravovremeno utvrđivanje rezultata izbora u skladu sa zakonom”, rekao je Arnautović.



Podsjetimo, opozicijske stranke u Republici Srpskoj sumnjaju u regularnost izbornog procesa, jer vjeruju u uspjeh njihove kandidatkinje Jelene Trivić (PDP), dok do sada izbrojani glasovi, kako je objavio SIP, pokazuju da je u utrci za predsjednika pobijedio Milorad Dodik (SNSD), prenose banjalučke Nezavisne novine.

 

Komentari